Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 42887
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Cukr moučkový
800 g Kachní stehna
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl
500 g Tuřín
0,5 ks Vývar drůbeží
2 polévková lžíce Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 341kJ
3% Sacharidy 10 g
36% Tuky 27 g
26% Sodík 523 mg
98% Bílkoviny 55 g

Kachna s brukví postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme troubu na 190°C. Kachní stehna položíme do nepřilnavé pánve kůží dolů a smažíme na středním plameni 7-8 minut. Vypečený tuk slijeme a odložíme. Po otočení kachnu pečeme dalších 30-40 minut, aby se vytvořila křupavá kůrka a maso bylo propečené. Jako přílohu podáváme dušené brukve (tuříny).

2

Ve vroucí osolené vodě vaříme oloupaný, na kostky nakrájený (asi 5 cm) bílý tuřín nebo-li brukev, asi 5-6 minut. Do velké pánve nalijeme 2 lžíce vypečeného tuku, přidáme okapané tuříny a 5 minut smažíme, do mírného zhnědnutí. Přilijeme drůbeží vývar a dochutíme solí a pepřem. Částečně přikryté dusíme doměkka a vydušení vývaru. Po 10 minutách odkryjeme, přidáme cukr, pomerančovou šťávu a za stálého míchání na silném ohni vaříme 3-4 minuty, než tuříny zkaramelizují.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept