Kachna s brukví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna s brukví
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42887 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
800 g | Kachní stehna |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
500 g | Tuřín |
0,5 ks | Vývar drůbeží |
2 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 230,7mg |
Draslík | 7,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 3,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Pomerančová šťáva, Sůl, Tuřín, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní stehna, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna s brukví postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme troubu na 190°C. Kachní stehna položíme do nepřilnavé pánve kůží dolů a smažíme na středním plameni 7-8 minut. Vypečený tuk slijeme a odložíme. Po otočení kachnu pečeme dalších 30-40 minut, aby se vytvořila křupavá kůrka a maso bylo propečené. Jako přílohu podáváme dušené brukve (tuříny). |
2 | Ve vroucí osolené vodě vaříme oloupaný, na kostky nakrájený (asi 5 cm) bílý tuřín nebo-li brukev, asi 5-6 minut. Do velké pánve nalijeme 2 lžíce vypečeného tuku, přidáme okapané tuříny a 5 minut smažíme, do mírného zhnědnutí. Přilijeme drůbeží vývar a dochutíme solí a pepřem. Částečně přikryté dusíme doměkka a vydušení vývaru. Po 10 minutách odkryjeme, přidáme cukr, pomerančovou šťávu a za stálého míchání na silném ohni vaříme 3-4 minuty, než tuříny zkaramelizují. |