Jednoduchý recept

Divoká omáčka

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 230 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 42888
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

3 g Bobkový list
120 g Cibule
150 g Hříbky čerstvé
50 g Jíška tmavá
50 g Máslo čerstvé
5 g Nové koření celé
30 ml Ocet vinný
10 g Pepř černý celý
3 g Pepř černý mletý
750 g Srnčí plec
10 g Sůl
3 g Tymián sušený
1000 ml Vývar z hovězích kostí
150 g Zelenina kořenová
50 g Zelenina nakládaná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 864kJ
3% Sacharidy 9 g
20% Tuky 15 g
49% Sodík 988 mg
71% Bílkoviny 40 g

Divoká omáčka postup přípravy receptu:

1

Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme nahrubo, cibuli oloupeme a rozkrojíme na osminky, hříbky nakrájíme na plátky.

2

Do hrnce vložíme srnčí plecko s kostí, zalijeme hovězím vývarem z kostí, osolíme a vaříme 2 hodiny. Mezitím si připravíme zeleninu.

3

V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hříbky, zeleninu, cibuli a osmahneme.

4

Vývar scedíme, maso použijeme na jiný recept. Do vývaru přidáme obsah pánve, okořeníme novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem, tymiánem, přidáme nakládanou zeleninu na sladkokyselo, zahustíme jíškou a vaříme aspoň 1 hodinu. Občas sebereme tuk z povrchu. Z omáčky vyndáme celé koření, zeleninu prolisujeme a vrátíme zpět do omáčky, dochutíme solí, pepřem, octem, provaříme a odstavíme.

5

Omáčku použiváme k zvěřinovým pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept