Česneková pasta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česneková pasta
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 42889 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
5 g | Bazalka |
200 g | Česnek |
60 g | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pažitka |
5 g | Šalvěj čerstvá |
50 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 89,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Pažitka, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česneková pasta postup přípravy receptu:
1 | Stroužky česneku oloupeme, bazalku, pažitku a šalvěj posekáme nadrobno. |
2 | Česnek nasypeme do mixéru, přisypeme posekané bylinky, sůl a zalijeme kvalitním olejem. Důkladně rozmixujeme na pastu. Česnekovou pastou naplníme malé skleničky, uzavřeme víčky a skladujeme v chladu a temnu. |
3 | Pastu používáme do omáček, polévek a jako základ dresinků. |