Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 42892
Kategorie: Rizota

Ingredience

3 polévková lžíce Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr třtinový
450 ml Džus pomerančový
2 polévková lžíce Limetková šťáva
55 g Mandle plátky
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Pomeranče
2 polévková lžíce Pomerančová kůra
400 g Rýže Arborio
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 485 kcal
Kilojoule 2 028kJ
24% Sacharidy 87 g
14% Tuky 10 g
0% Sodík 6 mg
14% Bílkoviny 8 g

Pomerančové rizoto postup přípravy receptu:

1

Máslo s cukrem a nastrouhanou kůrou dobře promícháme a zahříváme, dokud směs nezačne bublat, přidáme propláchnutou rýži, promícháme a vaříme 2 minuty.

2

Přilijeme bílé víno a důkladně promícháme, aby rýže vstřebala tekutinu. Přidáme 150 ml pomerančového džusu, přivedeme k varu a mícháme. Když se tekutina vstřebá, přilijeme trochu džusu a pokračujeme ve vaření tak dlouho, dokud rýže nezměkne.

3

Vmícháme dílky pomeranče, citronovou a limetkovou šťávu, třtinový cukr a posypeme mandlovými plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept