Pomerančové rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančové rizoto
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | tejnecka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 42892 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
450 ml | Džus pomerančový |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
55 g | Mandle plátky |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
400 g | Rýže Arborio |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 8,0mg |
Draslík | 298,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr třtinový, Džus pomerančový, Limetková šťáva, Pomeranče, Pomerančová kůra, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Rýže Arborio mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančové rizoto postup přípravy receptu:
1 | Máslo s cukrem a nastrouhanou kůrou dobře promícháme a zahříváme, dokud směs nezačne bublat, přidáme propláchnutou rýži, promícháme a vaříme 2 minuty. |
2 | Přilijeme bílé víno a důkladně promícháme, aby rýže vstřebala tekutinu. Přidáme 150 ml pomerančového džusu, přivedeme k varu a mícháme. Když se tekutina vstřebá, přilijeme trochu džusu a pokračujeme ve vaření tak dlouho, dokud rýže nezměkne. |
3 | Vmícháme dílky pomeranče, citronovou a limetkovou šťávu, třtinový cukr a posypeme mandlovými plátky. |