Recept

Slaný listový koláč s fazolovou náplní a zkaramelizovanou cibulí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 42898

Ingredience

3 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr moučkový
420 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
225 g Listové těsto
1 kávová lžička Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sýr Gruyére
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
125 ml Zakysaná smetana
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 383 kcal
Kilojoule 1 601kJ
10% Sacharidy 37 g
29% Tuky 22 g
18% Sodík 367 mg
22% Bílkoviny 12 g

Slaný listový koláč s fazolovou náplní a zkaramelizovanou cibulí postup přípravy receptu:

1

Zahřejeme troubu na 220°C.

2

Na poprášeném vále vyválíme těsto, pak ho přeneseme do máslem vymazané dortové formy (20x5 cm) a dáme na 5 minut do chladničky.

3

Rozehřejeme olivový olej na pánvi s těžkým dnem, přidáme plátky cibule, polovinu soli, moučkový cukr a na mírném plameni asi za 20 minut zkaramelizujeme cibuli a dáme stranou.

4

Okapané, nakrájené konzervované zelené fazolky v misce rozmačkáme (nebo rozmixujeme), přimícháme strouhaný parmezán, sýr gruyére, rozšlehané vejce, zbytek soli a pepř. Po důkladném promíchání vlijeme do dortové formy s listovým těstem a pečeme 30-35 minut, koláč zezlátne a nabude na velikosti. Po vytažení formy z trouby necháme chladnout ještě 10 minut. Mezitím smícháme najemno nasekanou šalotku a hustou zakysanou smetanu. Hotový koláč polijeme smetanou a navrch dáme zkaramelizovanou cibuli.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept