Slaný listový koláč s fazolovou náplní a zkaramelizovanou cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaný listový koláč s fazolovou náplní a zkaramelizovanou cibulí
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42898 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
420 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
225 g | Listové těsto |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Gruyére |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
3 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 154,1mg |
Draslík | 497,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr moučkový, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Šalotka, Sůl, Sýr Gruyére, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaný listový koláč s fazolovou náplní a zkaramelizovanou cibulí postup přípravy receptu:
1 | Zahřejeme troubu na 220°C. |
2 | Na poprášeném vále vyválíme těsto, pak ho přeneseme do máslem vymazané dortové formy (20x5 cm) a dáme na 5 minut do chladničky. |
3 | Rozehřejeme olivový olej na pánvi s těžkým dnem, přidáme plátky cibule, polovinu soli, moučkový cukr a na mírném plameni asi za 20 minut zkaramelizujeme cibuli a dáme stranou. |
4 | Okapané, nakrájené konzervované zelené fazolky v misce rozmačkáme (nebo rozmixujeme), přimícháme strouhaný parmezán, sýr gruyére, rozšlehané vejce, zbytek soli a pepř. Po důkladném promíchání vlijeme do dortové formy s listovým těstem a pečeme 30-35 minut, koláč zezlátne a nabude na velikosti. Po vytažení formy z trouby necháme chladnout ještě 10 minut. Mezitím smícháme najemno nasekanou šalotku a hustou zakysanou smetanu. Hotový koláč polijeme smetanou a navrch dáme zkaramelizovanou cibuli. |