Grundlové smaženky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grundlové smaženky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 42899 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 ks | Citrony |
500 g | Grundle |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
85 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 123,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Kopr čerstvý, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Grundle, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grundlové smaženky postup přípravy receptu:
1 | Grundle vložíme do mixéru a rozmixujeme na pyré. Přemístíme do mísy, vmícháme nadrobno nakrájenou šalotku, nasekaný kopr, strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, mouku a rozšlehaná vejce. Osolíme a opepříme dle chuti. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, postupně vkládáme kopečky rybí směsi a smažíme 2-3 minuty dozlatova. |
3 | Doplníme dílky citronu a teplé podáváme. |
Doma děláme podobné