Jednoduchý recept

Sikulský guláš

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 429
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Česnek
150 g Cibule
1 g Kmín celý
250 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Paprika mletá sladká
100 g Protlak rajčatový
30 g Sůl
120 g Tuk
750 g Vepřová plec
500 ml Voda pitná
800 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 549kJ
4% Sacharidy 14 g
37% Tuky 28 g
62% Sodík 1 g
28% Bílkoviny 16 g

Sikulský guláš postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kousky.

2

Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na 1/3 tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme maso, osmahneme, zaprášíme paprikou, lehce osmažíme a přimícháme rajčatový protlak. Maso podlijeme vlažnou vodou, osolíme, okmínujeme, přidáme třený česnek a pod poklicí dusíme.

3

Po krátkém dušení k masu přidáme překrájené a propláchnuté kysané zelí, zbylou část vody a zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a hladké mouky. Vše ještě dusíme, až je maso měkké.

4

Nakonec přilijeme mléko a guláš krátce podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept