Recept

Mořská okurka s pažitkovým olejem a polentovou kaší

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42902

Ingredience

1 kg Okurka mořská
1 polévková lžíce Roketa
Pažitkový olej
100 ml Olej olivový extra panenský
2 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Polenta
1 ks Cibule
800 ml Mléko plnotučné
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 511 kcal
Kilojoule 2 140kJ
4% Sacharidy 13 g
45% Tuky 34 g
6% Sodík 119 mg
71% Bílkoviny 40 g

Mořská okurka s pažitkovým olejem a polentovou kaší postup přípravy receptu:

1

Pažitkový olej připravíme smícháním olivového oleje s na jemno rozsekanou pažitkou, solí a pepřem. Necháme odležet min. 4 hodiny.

2

Máslo rozehřejeme v kastrolu, necháme na něm zesklovatět na jemno pokrájenou cibuli. Poté přilijeme mléko, přivedeme k varu. Vmícháme polentu a metličkou šleháme do zhoustnutí. Ochutíme solí i pepřem.

3

Rybí filé osolíme, opepříme a potřeme olejem. Na rozpáleném grilu nebo dřevěném uhlí grilujeme do měkka.

4

Polentovou kaši rozdělíme na talíře, položíme na ni rybu a pokapeme pažitkovým olejem. Dozdobíme lístky rokety a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Pažitkový olej připravíme nejlépe den předem, čas přípravy je uveden bez odležení oleje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept