Mořská okurka s pažitkovým olejem a polentovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořská okurka s pažitkovým olejem a polentovou kaší
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 42902 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Okurka mořská |
1 polévková lžíce | Roketa |
Pažitkový olej | |
---|---|
100 ml | Olej olivový extra panenský |
2 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Polenta | |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
800 ml | Mléko plnotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 21,6mg |
Draslík | 108,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 775,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Roketa, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Okurka mořská nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mořská okurka s pažitkovým olejem a polentovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Pažitkový olej připravíme smícháním olivového oleje s na jemno rozsekanou pažitkou, solí a pepřem. Necháme odležet min. 4 hodiny. |
2 | Máslo rozehřejeme v kastrolu, necháme na něm zesklovatět na jemno pokrájenou cibuli. Poté přilijeme mléko, přivedeme k varu. Vmícháme polentu a metličkou šleháme do zhoustnutí. Ochutíme solí i pepřem. |
3 | Rybí filé osolíme, opepříme a potřeme olejem. Na rozpáleném grilu nebo dřevěném uhlí grilujeme do měkka. |
4 | Polentovou kaši rozdělíme na talíře, položíme na ni rybu a pokapeme pažitkovým olejem. Dozdobíme lístky rokety a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Pažitkový olej připravíme nejlépe den předem, čas přípravy je uveden bez odležení oleje.