Vepřové maso po kantonsku s medovou krustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso po kantonsku s medovou krustou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42903 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Koření pěti vůní |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 kávová lžička | Omáčka Hoisin |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Omáčky |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová krkovička |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 112,5mg |
Draslík | 14,3mg |
Vláknina | 167,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr moučkový, Med včelí, Omáčka Hoisin, Sůl, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření pěti vůní, Omáčka sójová, Omáčky, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso po kantonsku s medovou krustou postup přípravy receptu:
1 | V keramické míse smícháme cukr, sójovou omáčku, rýžové víno (nebo středně suché sherry), čínské koření pěti vůní, omáčku hoisin a světlý med. K této směsi přidáme utřený česnek se solí. Vepřovovou krkovici, bez kůže a kostí, nakrájíme na 5 cm široké kousky, tyto na několika místech nařízneme a obalíme v marinádě. Mísu zakryjeme, 4 hodiny (nebo přes noc) necháme v chladu, maso několikrát otočíme. |
2 | Předehřejeme troubu na 200°C. Do hlubokého pekáče nalijeme vodu, vložíme do něj rošt. Přilijeme vodu, ale jen tak, aby se maso položené na roštu vody nedotýkalo. Potřeme polovinou marinády a 30 minut pečeme. Po 30 minutách snížíme teplotu na 180°C, obrátíme maso, potřeme zbylou marinádou a dalších 30 minut pečeme. Když je maso propečené a křehké, nakrájíme ho na plátky silné přibližně 1 cm. |
Poznámka
Sherry je z alkoholizované víno z bílých hroznů. Do marinády nemusíme dát čínské koření pěti vůní.