Recept

Vepřové maso po kantonsku s medovou krustou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 42903
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Cukr moučkový
0,5 kávová lžička Koření pěti vůní
1 polévková lžíce Med včelí
1 kávová lžička Omáčka Hoisin
2 polévková lžíce Omáčka sójová
2 polévková lžíce Omáčky
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová krkovička
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 537kJ
4% Sacharidy 15 g
35% Tuky 27 g
10% Sodík 207 mg
30% Bílkoviny 17 g

Vepřové maso po kantonsku s medovou krustou postup přípravy receptu:

1

V keramické míse smícháme cukr, sójovou omáčku, rýžové víno (nebo středně suché sherry), čínské koření pěti vůní, omáčku hoisin a světlý med. K této směsi přidáme utřený česnek se solí. Vepřovovou krkovici, bez kůže a kostí, nakrájíme na 5 cm široké kousky, tyto na několika místech nařízneme a obalíme v marinádě. Mísu zakryjeme, 4 hodiny (nebo přes noc) necháme v chladu, maso několikrát otočíme.

2

Předehřejeme troubu na 200°C. Do hlubokého pekáče nalijeme vodu, vložíme do něj rošt. Přilijeme vodu, ale jen tak, aby se maso položené na roštu vody nedotýkalo. Potřeme polovinou marinády a 30 minut pečeme. Po 30 minutách snížíme teplotu na 180°C, obrátíme maso, potřeme zbylou marinádou a dalších 30 minut pečeme. Když je maso propečené a křehké, nakrájíme ho na plátky silné přibližně 1 cm.

Poznámka

Sherry je z alkoholizované víno z bílých hroznů. Do marinády nemusíme dát čínské koření pěti vůní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept