Tresčí filé s čedarem a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tresčí filé s čedarem a rajčaty
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42905 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Créme fraiche |
600 g | Filé z aljašské tresky |
2 kávová lžička | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 111,4mg |
Draslík | 179,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 875,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Filé z aljašské tresky, Hořčice Bornier - hrubozrnná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tresčí filé s čedarem a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Máslem vymažeme 4 zapékací misky a předehřejeme troubu na 200°C. |
2 | Nastrouhaný čedar, hrubozrnnou hořčici a crème fraîche neboli hustou kysanou smetanu smícháme. |
3 | Do každé vymazané zapékací misky položíme kousek tresčího filé (1 ks o váze asi 150g), osolíme, opepříme, poklademe plátky rajčat a zalijeme sýrovou směsí. Pečeme 25 minut v horní části trouby, sýr se roztaví a zezlátne, ryba bude propečená. |