Makrela s pomerančem a mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela s pomerančem a mandlemi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42906 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Makrela obecná |
25 g | Mandle plátky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 45,0mg |
Vláknina | 874,3mg |
Vitamín A | 55,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Mandle plátky, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela s pomerančem a mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Čtyři celé makrely (1 ks o váze asi 275 g), vykuchané a očištěné, na 3 místech šikmo nařízneme a naskládáme vedle sebe do zapékací misky. Posypeme najemno nastrouhanou pomerančovou kůrou a zakapeme pomerančovou šťávou. Nasekáme 2 lžíce čerstvé petrželky a tymiánu, přidáme k rybě, opepříme a zasypeme mandlovými plátky. Misku překryjeme alobalem, aby se nedotýkal jídla a 30 minut pečeme, než se začne ryba rozpadat. Před podáváním ozdobíme čerstvou petrželkou. |