Recept

Bábovičky s mandlemi a smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 42910
Kategorie: Zákusky

Ingredience

100 g Čokoláda na vaření
2 polévková lžíce Cukr krupice
90 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
6 polévková lžíce Mandle
80 g Máslo čerstvé
180 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Tuk
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 838 kcal
Kilojoule 3 506kJ
16% Sacharidy 59 g
82% Tuky 62 g
5% Sodík 96 mg
29% Bílkoviny 17 g

Bábovičky s mandlemi a smetanou postup přípravy receptu:

1

Rozklepneme si vejce a oddělíme do jedné misky žloutky, do druhé bílky. Do další misky vložíme změklé máslo a elektrickým šlehačem ho utřeme do pěny a přidáváme postupně po jednom žloutky a po lžících moučkový cukr a zašleháváme je. Lžíci moučkového cukru si přitom ponecháme stranou. Poté po lžících vložíme upražené a umleté mandle a vysypeme sáček vanilkového cukru. Směs vložíme do většího hrnku s vodou a ve vodní lázni vaříme na mírném ohni. Čokoládu na vaření rozlámeme na kousky, které vhazujeme do hmoty a necháme za stálého míchání rozpustit.

2

Z odložených bílků ušleháme tuhý sníh a přidáme do něj odloženou lžíci moučkového cukru. Z vyrobeného sněhu si odměříme třetinu a vmícháváme ji do směsi ve vodní lázni, až je hmota úplně hladká. Pak zamícháme do čokoládové směsi i zbylé dvě třetiny sněhu.

3

Připravíme si čtyři formičky na muffiny, vymažeme je tukem a vysypeme je krupicovým cukrem. Vymazané formy naplníme připraveným těstem asi do dvou třetin. Nachystáme si zapékací mísu, do které vložíme všechny čtyři naplněné formičky. Do zapékací mísy vlijeme trochu vody. Troubu předehřejeme na 180 °C a zapékací mísu s formičkami vložíme do horké trouby. Pečeme asi 30 minut.

4

Potom vyndáme z trouby, vyklopíme z formiček a necháme při pokojové teplotě vychladnout. Ušleháme si připravenou smetanu ke šlehání a bábovičky na talíři šlehačkou ozdobíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept