Recept

Královský pstruh dušený se zázvorem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42917

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
0,5 kávová lžička Cukr krupice
65 g Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
750 g Pstruh
2 polévková lžíce Sherry brandy
0,5 kávová lžička Sůl
85 ml Vývar rybí
1 ks Zázvor celý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 327kJ
1% Sacharidy 5 g
18% Tuky 14 g
14% Sodík 273 mg
72% Bílkoviny 40 g

Královský pstruh dušený se zázvorem postup přípravy receptu:

1

Očištěné a vykuchané ryby poprášíme solí. Z každé cibulky odkrojíme cca 5 cm natě. Nakrájíme je poté podélně na proužky. Hlavičky cibulek rozložíme na dno ohnivzdorné nádoby, na ně naklademe ryby a navrch dáme na plátky nakrájený zázvor. Sójovou omáčku smícháme s cukrem, sherry a vývarem. Přelijeme rybu, necháme cca 20 minut marinovat. Mezitím otočíme a podlejeme.

2

Nádobu vložíme do větší mísy na dušení ryb, vyložené alobalem. Zakryjeme a dusíme cca 15-20 minut do měkka. Špičkou nože uděláme zářez, abychom zjistili, zda je maso hotové.

3

V malé pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm na plátky nakrájený česnek. Jakmile zezlátne, vyjmeme ho. Rybu naporcujeme, rozdělíme na talíře, posypeme lístky koriandru, proužky cibulky a přelijeme horkým olejem z pánve. Ihned podáváme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme bílé pečivo, chléb nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept