Královský pstruh dušený se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Královský pstruh dušený se zázvorem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42917 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
65 g | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
750 g | Pstruh |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
0,5 kávová lžička | Sůl |
85 ml | Vývar rybí |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 108,8mg |
Draslík | 850,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Koriandr čerstvý, Pstruh, Sůl, Vývar rybí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka sójová, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Královský pstruh dušený se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykuchané ryby poprášíme solí. Z každé cibulky odkrojíme cca 5 cm natě. Nakrájíme je poté podélně na proužky. Hlavičky cibulek rozložíme na dno ohnivzdorné nádoby, na ně naklademe ryby a navrch dáme na plátky nakrájený zázvor. Sójovou omáčku smícháme s cukrem, sherry a vývarem. Přelijeme rybu, necháme cca 20 minut marinovat. Mezitím otočíme a podlejeme. |
2 | Nádobu vložíme do větší mísy na dušení ryb, vyložené alobalem. Zakryjeme a dusíme cca 15-20 minut do měkka. Špičkou nože uděláme zářez, abychom zjistili, zda je maso hotové. |
3 | V malé pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm na plátky nakrájený česnek. Jakmile zezlátne, vyjmeme ho. Rybu naporcujeme, rozdělíme na talíře, posypeme lístky koriandru, proužky cibulky a přelijeme horkým olejem z pánve. Ihned podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme bílé pečivo, chléb nebo vařené brambory.