Dezert krupicový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dezert krupicový
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 42919 |
Kategorie: | Sladké kaše |
Ingredience
10 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 ks | Hřebíček |
50 g | Hrozinky |
2 ks | Kardamom |
25 g | Kokos - mletý (Kopra) |
8 polévková lžíce | Krupice dětská |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko polotučné |
25 g | Pistácie |
0,5 kávová lžička | Šafrán |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 294,9mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 28,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Kardamom, Pistácie, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Kokos - mletý (Kopra), Krupice dětská, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dezert krupicový postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme hřebíček, kardamom a na mírném plameni zamícháme. Přisypeme krupici, smažíme, dokud neztmavne. Do krupice přidáme hrozinky, cukr, šafrán a promícháme. Za stálého míchání přiléváme vodu a mléko, vaříme, dokud nebude krupice měkká. |
2 | Poté odstavíme a krupici nalijeme do ohřátého servírovacího talíře. |
3 | Dezert ozdobíme kokosem a nasekanými pistáciovými oříšky. |
Poznámka
Jídlo vhodné pro děti.