Jednoduchý recept

Dezert krupicový

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 42919

Ingredience

10 polévková lžíce Cukr krupice
50 g Hrozinky
3 ks Hřebíček
2 ks Kardamom
25 g Kokos - mletý (Kopra)
8 polévková lžíce Krupice dětská
3 dl Mléko polotučné
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
25 g Pistácie
3 dl Voda pitná
0,5 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 653 kcal
Kilojoule 2 734kJ
18% Sacharidy 66 g
153% Tuky 115 g
0% Sodík 8 mg
16% Bílkoviny 9 g

Dezert krupicový postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme hřebíček, kardamom a na mírném plameni zamícháme. Přisypeme krupici, smažíme, dokud neztmavne. Do krupice přidáme hrozinky, cukr, šafrán a promícháme. Za stálého míchání přiléváme vodu a mléko, vaříme, dokud nebude krupice měkká.

2

Poté odstavíme a krupici nalijeme do ohřátého servírovacího talíře.

3

Dezert ozdobíme kokosem a nasekanými pistáciovými oříšky.

Poznámka

Jídlo vhodné pro děti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept