Recept

Grilovaný pilobřich ostnitý s tahino-arašídovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42920
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
500 g Pilobřich ostnitý
Omáčka
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Kmín mletý
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Máslo arašídové
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Sezamová pasta
2 polévková lžíce Sherry brandy
65 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 653kJ
4% Sacharidy 16 g
33% Tuky 25 g
3% Sodík 54 mg
55% Bílkoviny 31 g

Grilovaný pilobřich ostnitý s tahino-arašídovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Na omáčku v kastrolu rozpálíme máslo, přisypeme najemno nakrájenou cibulku, kmín a nasekaný koriandr a za stálého míchání krátce osmahneme. Poté vmícháme sherry, sezamovou pastu, arašídové máslo, med, citronovou šťávu a vodu. Na mírném ohni cca 5 minut povaříme do zhoustnutí. Odstavíme a omáčku uchováme teplou.

2

Filety ryby pokapeme citronovou šťávou a potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme pod mřížku rozpáleného grilu a grilujeme po každé straně cca 2-3 minuty. Přemístíme na vyhřáté talíře, každou porci přelijeme lžící arašídovo-tahinové omáčky, dozdobíme lístky koriandru, čtvrtkami citronu a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept