Jednoduchý recept

Hrušky pečené se skořicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42923
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Cukr třtinový
4 ks Hrušky
1 kávová lžička Skořice mletá
60 g Žervé
4 polévková lžíce Žloutkový krém

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 166 kcal
Kilojoule 696kJ
9% Sacharidy 31 g
6% Tuky 4 g
0% Sodík 4 mg
5% Bílkoviny 3 g

Hrušky pečené se skořicí postup přípravy receptu:

1

Na 200 stupňů předehřejeme troubu. Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a podélně je rozkrojíme. Pokapeme citronovou šťávou, hrušky položíme rozkrojenou stranou na plech.

2

Do hrnce dáme cukr, skořici, žervé a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Směs přelijeme přes hrušky.

3

Pečeme 25 minut, občas přelijeme cukrovou šťávou.

4

Před podáváním prohřejeme žloutkový krém k bodu varu a nalijeme na dno talířků. Na každý talířek dáme 2 půlky hrušek.

5

Ozdobíme citronovou kůrou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept