Jednoduchý recept

Rýžový nákyp medový

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42924

Ingredience

2 polévková lžíce Med včelí
15 ks Meruňky sušené
300 g Rýžový pudink
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Zázvor mletý
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 656kJ
25% Sacharidy 91 g
5% Tuky 4 g
3% Sodík 57 mg
12% Bílkoviny 7 g

Rýžový nákyp medový postup přípravy receptu:

1

Do rýžového pudingu přimícháme skořici a 1 lžíci medu.

2

Máslem vymažeme 4 formičky o objemu 1,5 dl. Umixujeme v mixéru sušené meruňky se zázvorem na hladkou pastu. Pastu rozdělíme na 4 díly a zformujeme z ní kulaté placičky.

3

Polovinu pudingu rozdělíme do misek a navrch přidáme meruňkovou pastu. Zbytek pudingu nasypeme na meruňky, přikryjeme pečícím papírem a vaříme na pařáčku nad vroucí vodou 30 minut. Vyndáme z pařáku a necháme odstát 5 minut.

4

Vyklopíme na talířky a polijeme zbylým medem. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept