Rýžový nákyp medový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový nákyp medový
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42924 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Med včelí |
15 ks | Meruňky sušené |
300 g | Rýžový pudink |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 12,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Meruňky sušené, Skořice mletá, Zázvor mletý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rýžový pudink mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový nákyp medový postup přípravy receptu:
1 | Do rýžového pudingu přimícháme skořici a 1 lžíci medu. |
2 | Máslem vymažeme 4 formičky o objemu 1,5 dl. Umixujeme v mixéru sušené meruňky se zázvorem na hladkou pastu. Pastu rozdělíme na 4 díly a zformujeme z ní kulaté placičky. |
3 | Polovinu pudingu rozdělíme do misek a navrch přidáme meruňkovou pastu. Zbytek pudingu nasypeme na meruňky, přikryjeme pečícím papírem a vaříme na pařáčku nad vroucí vodou 30 minut. Vyndáme z pařáku a necháme odstát 5 minut. |
4 | Vyklopíme na talířky a polijeme zbylým medem. Ihned podáváme. |