Nákyp chlebový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp chlebový
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42927 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks | Citrony |
90 g | Cukr třtinový |
125 g | Hrozinky |
1 ks | Jablka |
40 g | Kandovaná pomerančová kůra |
4 polévková lžíce | Marmeláda pomerančová |
60 g | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 134,7mg |
Draslík | 174,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 173,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Citrony, Cukr třtinový, Jablka, Marmeláda pomerančová, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Kandovaná pomerančová kůra, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp chlebový postup přípravy receptu:
1 | Zapékací nádobu vymažeme máslem, krajíce chleba namažeme máslem a marmeládou. Dno nádoby pokryjeme chleby a posypeme je citronovou kůrou, přidáme polovinu hrozinek, kandované kůry, skořice, třtinového cukru a nastrouhaným jablkem. |
2 | Druhou vrstvu uděláme z dalších chlebů, nakrájených tak, aby pokryly celou plochu nádoby. Posypeme chleby většinou zbylých sultánek, zbylou kandovanou kůrou, třtinovým cukrem, skořicí a přikryjeme další vrstvou chleba. |
3 | Ušleháme vejce s mlékem a polijeme chleba. |
4 | Vršek nákypu posypeme třtinovým cukrem a zbylými hrozinkami a pečeme 60 minut v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů. |
5 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Z citronu nastrouháme a použijeme kůru.