Jednoduchý recept

Nákyp chlebový

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42927
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

5 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Citrony
90 g Cukr třtinový
125 g Hrozinky
1 ks Jablka
40 g Kandovaná pomerančová kůra
4 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
60 g Máslo čerstvé
5 dl Mléko polotučné
1 kávová lžička Skořice mletá
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 281kJ
19% Sacharidy 67 g
197% Tuky 148 g
20% Sodík 400 mg
24% Bílkoviny 13 g

Nákyp chlebový postup přípravy receptu:

1

Zapékací nádobu vymažeme máslem, krajíce chleba namažeme máslem a marmeládou. Dno nádoby pokryjeme chleby a posypeme je citronovou kůrou, přidáme polovinu hrozinek, kandované kůry, skořice, třtinového cukru a nastrouhaným jablkem.

2

Druhou vrstvu uděláme z dalších chlebů, nakrájených tak, aby pokryly celou plochu nádoby. Posypeme chleby většinou zbylých sultánek, zbylou kandovanou kůrou, třtinovým cukrem, skořicí a přikryjeme další vrstvou chleba.

3

Ušleháme vejce s mlékem a polijeme chleba.

4

Vršek nákypu posypeme třtinovým cukrem a zbylými hrozinkami a pečeme 60 minut v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů.

5

Ihned podáváme.

Poznámka

Z citronu nastrouháme a použijeme kůru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept