Jednoduchý recept

Vinná omáčka s hříbky

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 42928
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

80 g Cibule červená
40 g Hříbky čerstvé
50 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Paprika mletá sladká
15 g Pažitka
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
150 ml Víno červené
500 ml Vývar z hovězích kostí
10 ml Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 152 kcal
Kilojoule 636kJ
3% Sacharidy 9 g
13% Tuky 10 g
32% Sodík 633 mg
8% Bílkoviny 4 g

Vinná omáčka s hříbky postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, hříbky na plátečky, pažitku posekáme na jemno.

2

V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme hříbky, osmahneme, přidáme cibuli, pažitku, promícháme a zasypeme moukou. Až se mouka rozpustí v tuku a jemně osmahne, přilijeme vývar, kořeněné červené víno, povaříme, posypeme mletou paprikou a ještě vaříme asi 20 minut. Ochutíme worcesterem, vyvaříme na požadovanou hustotu a odstavíme.

Poznámka

Omáčka je vhodná zejména k pečeným masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept