Vinná omáčka s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinná omáčka s hříbky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 42928 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
80 g | Cibule červená |
40 g | Hříbky čerstvé |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Paprika mletá sladká |
15 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
150 ml | Víno červené |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
10 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 14,2mg |
Draslík | 461,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí , Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vinná omáčka s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, hříbky na plátečky, pažitku posekáme na jemno. |
2 | V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme hříbky, osmahneme, přidáme cibuli, pažitku, promícháme a zasypeme moukou. Až se mouka rozpustí v tuku a jemně osmahne, přilijeme vývar, kořeněné červené víno, povaříme, posypeme mletou paprikou a ještě vaříme asi 20 minut. Ochutíme worcesterem, vyvaříme na požadovanou hustotu a odstavíme. |
Poznámka
Omáčka je vhodná zejména k pečeným masům.