Recept

Rajčatová omáčka s perníkem

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 42932
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 g Bobkový list
100 g Cibule
25 g Cukr krupice
20 g Mouka pšeničná hladká
5 ml Ocet vinný
40 g Olej slunečnicový
50 g Perník
500 g Rajčata
40 ml Smetana 12% (konzumní)
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 147 kcal
Kilojoule 613kJ
5% Sacharidy 18 g
10% Tuky 8 g
0% Sodík 6 mg
4% Bílkoviny 2 g

Rajčatová omáčka s perníkem postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme je jadérek, nakrájíme na kostičky. Perník nastrouháme.

2

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, zaprášíme moukou, přidáme cukr, bobkový list a smažíme, dokud mouka s cukrem nezhnědne. Přidáme rajčata, přisypeme perník, podle potřeby podlijeme vodou, osolíme, opepříme, podle chuti okyselíme octem a dusíme, až se rajčata úplně rozvaří. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.

Poznámka

Omáčka je vhodná k veškerým těstovinám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept