Jablečná omáčka na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečná omáčka na másle
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 42936 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
500 g | Jablka |
30 g | Marmeláda jablečná |
60 g | Máslo čerstvé |
15 g | Skořice mletá |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 194,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Skořice mletá, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda jablečná, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečná omáčka na másle postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, rozpůlíme, vydlabeme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme jablka a chvíli je podusíme ve vlastní šťávě. Přisypeme skořici, osladíme jablečnou marmeládou, podlijeme vínem a dovaříme. Jablka by měla být zcela rozvařená. Jestliže zůstaly v omáčce kousky jablek, omáčku protlačíme přes sítko nebo si pomůžeme šťouchadlem. |
Poznámka
Omáčka je vhodná k sladkým těstovinám.
Skvělý recept, který nezklame. Přenese vás do dětských let. Ochutnejte tato jablka a budete si připadat opět jako děti, které nemají žádné starosti.