Jednoduchý recept

Omáčka z červené řepy se smetanou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 42939

Ingredience

20 g Cukr krupice
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 ml Ocet vinný červený
5 g Sůl
400 ml Voda pitná
300 ml Zakysaná smetana
250 g Červená řepa sterilovaná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 200 kcal
Kilojoule 837kJ
6% Sacharidy 21 g
16% Tuky 12 g
29% Sodík 571 mg
5% Bílkoviny 3 g

Omáčka z červené řepy se smetanou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. V trošce studené vody rozmícháme mouku a vlijeme do vody. Ihned důkladně promícháme, aby se neutvořily hrudky. Přidáme nadrobno pokrájenou nakládanou řepu ze sklenice i s nálevem. Podle chuti přisolíme, osladíme a okyselíme. Povaříme nejméně půl hodiny, vmícháme zakysanou smetanu a odstavíme.

Poznámka

Omáčka se hodí k pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept