Omáčka z červené řepy se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z červené řepy se smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 42939 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
250 g | Červená řepa sterilovaná |
20 g | Cukr krupice |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 ml | Ocet vinný červený |
5 g | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
300 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 31,2mg |
Draslík | 159,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa sterilovaná, Cukr krupice, Ocet vinný červený, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z červené řepy se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. V trošce studené vody rozmícháme mouku a vlijeme do vody. Ihned důkladně promícháme, aby se neutvořily hrudky. Přidáme nadrobno pokrájenou nakládanou řepu ze sklenice i s nálevem. Podle chuti přisolíme, osladíme a okyselíme. Povaříme nejméně půl hodiny, vmícháme zakysanou smetanu a odstavíme. |
Poznámka
Omáčka se hodí k pečenému masu.