Knedlíky kynuté houskové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíky kynuté houskové
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42943 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
22 g | Droždí |
400 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 ks | Rohlíky bílé |
3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
4,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 40,9mg |
Draslík | 108,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíky kynuté houskové postup přípravy receptu:
1 | Do mísy prosejeme hrubou mouku s 1 lžičkou soli, do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí s 1 lžičkou cukru a zalijeme až 1,5 dl vlažné vody. Když vzejde kvásek, přidáme vejce, další 1 dl vody a směs důkladně propracujeme. Těsto zpracováváme minimálně 10 minut, až tvoří bubliny. Musí být dostatečně tuhé. |
2 | Rohlíky (nebo housky) nakrájíme na kostičky, těsto dáme na pomoučený vál a zapracujeme pokrájené rohlíky. Z těsta vytvarujeme 2 knedlíky, zakryjeme čistým plátnem a necháme minimálně 45-60 minut kynout. |
3 | Ve větším hrnci přivedeme do varu 3-4 litry vody se 2 lžičkami soli. Knedlíky pomalu vaříme z jedné strany 10 minut, následně je opatrně otočíme a vaříme dalších 10 minut. Vyjmeme je, propícháme špejlí a horké potřeme máslem. Potom je nakrájíme a podáváme. |
Poznámka
Poslouží jako příloha k mnoha pokrmům.