Šašlik se salámem a okurkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šašlik se salámem a okurkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 42944 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Chléb konzumní |
250 g | Okurky nakládané |
3 g | Pepř černý mletý |
250 g | Salám měkký |
5 g | Sůl |
250 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 78,8mg |
Draslík | 408,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Salám měkký, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šašlik se salámem a okurkami postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, plátky rozkrájíme na kostičky, kyselé okurky na kolečka, salám na silnější plátky a ty následně rozčtvrtíme. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Suroviny střídavě napichujeme na jehlu, položíme na gril a opékáme. Žár nesmí být příliš prudký, aby se maso nespálilo. V průběhu grilování šašliky obracíme. |
Poznámka
Podáváme přímo na jehle s krajíčky chleba.