Jednoduchý recept

Pstruh grilovaný na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 42949

Ingredience

120 g Anglická slanina
120 g Barbecue omáčka
40 ml Citronová šťáva
10 ml Omáčka sójová
1200 g Pstruh
12 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 637kJ
3% Sacharidy 12 g
45% Tuky 33 g
95% Sodík 2 g
117% Bílkoviny 66 g

Pstruh grilovaný na slanině postup přípravy receptu:

1

Ryby pokud možno grilujeme vcelku, s hlavou a ocasem. Vykuchané a očištěné pstruhy omyjeme, osolíme i zevnitř, vnitřek ještě zakápneme pikantní sojovou omáčkou, povrch ryby potřeme citronovou šťávou, obalíme tenkými plátky slaniny, vložíme do grilovacích kleští na ryby a položíme na středně rozpálený gril. Grilujeme přibližně 5 minut z každé strany. Slanina by měla být křupavá a ryby by měly vonět.

2

Servírujeme vcelku s barbecue (nebo podobnou) pikantní omáčkou.

Poznámka

Jako příloha jsou vhodné vařené brambory omaštěné lehce máslem nebo bílé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept