Pstruh grilovaný na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh grilovaný na slanině
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 42949 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
120 g | Barbecue omáčka |
40 ml | Citronová šťáva |
10 ml | Omáčka sójová |
1200 g | Pstruh |
12 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 194,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 440,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Barbecue omáčka, Citronová šťáva, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh grilovaný na slanině postup přípravy receptu:
1 | Ryby pokud možno grilujeme vcelku, s hlavou a ocasem. Vykuchané a očištěné pstruhy omyjeme, osolíme i zevnitř, vnitřek ještě zakápneme pikantní sojovou omáčkou, povrch ryby potřeme citronovou šťávou, obalíme tenkými plátky slaniny, vložíme do grilovacích kleští na ryby a položíme na středně rozpálený gril. Grilujeme přibližně 5 minut z každé strany. Slanina by měla být křupavá a ryby by měly vonět. |
2 | Servírujeme vcelku s barbecue (nebo podobnou) pikantní omáčkou. |
Poznámka
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory omaštěné lehce máslem nebo bílé pečivo.