Jednoduchý recept

Domácí toastový chleba

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 42952

Ingredience

Těsto
0,3 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Droždí sušené
85 ml Mléko polotučné
600 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná
Na vymazání
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 676 kcal
Kilojoule 2 828kJ
32% Sacharidy 114 g
22% Tuky 17 g
11% Sodík 221 mg
39% Bílkoviny 22 g

Domácí toastový chleba postup přípravy receptu:

1

Droždí rozmícháme s cukrem, přimícháme lžíci vlažného mléka, lžíci mouky a v teple necháme vzejít kvásek.

2

Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí, vlažným mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce, s vlažnou vodou, rozpuštěným máslem a vzešlým kváskem. Vypracujeme hladké a lesklé těsto, ze kterého vytvarujeme bochánek a v míse, přikrytý ubrouskem, jej necháme alespoň hodinu kynout.

3

Chlebíčkovou formu vymažeme a vyplníme ji těstem, které necháme 20 minut dokynout.

4

V předehřáté troubě pečeme asi 50 minut, až těsto zezlátne. Chleba vyklopíme a necháme na mřížce vychladnout.

Poznámka

Vhodné jako příloha k různým pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept