Jednoduchý recept

Rýže s treskou a špenátem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42954

Ingredience

300 g Filé z aljašské tresky
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
220 g Rýže loupaná
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná
220 g Špenát mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 020kJ
17% Sacharidy 62 g
16% Tuky 12 g
14% Sodík 272 mg
53% Bílkoviny 30 g

Rýže s treskou a špenátem postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži vsypeme do vhodné nádoby, zalijeme 600ml vroucí vody, osolíme, přikryjeme a při plném výkonu vaříme 15 minut v mikrovlnné troubě. Necháme přikrytou krátce odstát.

2

Špenát vložíme do misky, při plném výkonu vaříme v mikrovlnné troubě 9 minut a necháme odstát.

3

Omyté a osušené porce filé rozložíme do kulaté formy, poklademe plátky másla, osolíme, opepříme a pokapeme smetanou. Přikryté dusíme při plném výkonu v mikrovlnné troubě 4 minuty.

4

Měkkou rýži smícháme se špenátem, na kostičky nakrájeným sýrem a na kousky nakrájeným rybím masem. Podle chuti přisolíme, opepříme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept