Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42956

Ingredience

Těsto
50 g Cukr krupice
20 g Droždí
2 polévková lžíce Marmeláda višňová
0,1 l Mléko polotučné
375 g Mouka pšeničná hladká T 650
75 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Náplň vlašská
50 g Brusinky sušené
2 polévková lžíce Cukr krupice
2 ks Cukr vanilka
100 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Pomerančová kůra
3 polévková lžíce Rum
1 ks Vejce slepičí
Náplň mandlová
80 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
150 g Mandle
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 704kJ
14% Sacharidy 50 g
26% Tuky 19 g
5% Sodík 100 mg
18% Bílkoviny 10 g

Ořechová růže postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj kvasnice, přisypeme lžičku cukru, špetku soli, vlijeme trochu vlažného mléka a necháme 10 minut kvasit. Pak přidáme zbytek cukru, mléka, máslo, vejce a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou, odložíme na teplé místo kynout.

2

Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme na dva díly. Z každého dílu vyválíme obdélníky.

3

V jedné misce smícháme sušené brusinky, mleté vlašské ořechy, cukr, vanilkový cukr, pomerančovou kůru, vejce, rum a umícháme vláčnou hmotu.

4

V další misce smícháme najemno nasekané mandle, moučkový cukr, vejce, mandlový likér a smetanu.

5

Každý plát těsta pomažeme jednou nádivkou a těsto zavineme jako roládu. Poté těsto nakrájíme na 4 cm silné plátky.

6

Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a střídavě do ní klademe roládky. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, dortovou formu vložíme do trouby. Pečeme 30 minut.

7

Upečený koláč vyjmeme z trouby, ještě horký jej potřeme višňovou marmeládou, necháme ztuhnout, vychladnout a pak podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept