Recept

Čokoládový kmen s kandovaným ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42960

Ingredience

těsto
100 g Cukr krupice
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
5 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí
5 polévková lžíce Voda pitná
Krém
100 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Kandované ovoce
250 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Rum
4 ks Vaječný žloutek slepičí
150 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 727kJ
10% Sacharidy 35 g
36% Tuky 27 g
3% Sodík 60 mg
14% Bílkoviny 8 g

Čokoládový kmen s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:

1

V misce ušleháme žloutky s vodou, přimícháme 1/4 cukru. Vyšleháme hustou bílou pěnu. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a pak do něj postupně zašleháváme zbytek cukru a mouku. Nakonec ušlehaný sníh smícháme s ušlehanými žloutky.

2

Plech vyložíme pečicím papírem, rozetřeme na něj těsto. Troubu rozpálíme na 200 stupňů Celsia a piškot pečeme asi 15 minut. Po upečení plech vyjmeme a ještě teplý piškot srolujeme do rolády. Potom jej necháme vyhladnout.

3

Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu, necháme ji zchladnout. V misce ušleháme máslo, cukr, žloutky, rum, kandované ovoce a pak po lžících přimícháváme rozpuštěnou čokoládu.

4

Piškotovou roládu rozvineme, celou plochu potřeme čokoládovým krémem a roládu zase zavineme. Povrch zavinuté rolády bohatě potřeme zbytkem čokoládového krému. Poté vezmeme vidličku a její pomocí na povrchu rolády vytvoříme různé vlnky tak, aby roláda vypadala jako kmen stromu.

5

Roládu necháme 30 minut ztuhnout v chladničce a pak podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept