Jednoduchý recept

Chlebíček se sušenými švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 42971
Kategorie: Sladké chlebíčky

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
150 g Cukr moučkový
25 g Droždí
100 g Kandované ovoce
1 kávová lžička Koření perníkové
100 g Křížaly (sušená jablka)
75 g Máslo čerstvé
0,1 l Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
6 cl Rum
1 špetka Sůl
200 g Švestky sušené
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 729kJ
16% Sacharidy 58 g
23% Tuky 17 g
6% Sodík 118 mg
13% Bílkoviny 7 g

Chlebíček se sušenými švestkami postup přípravy receptu:

1

Sušené švestky a jablka nakrájíme na menší kousky. Smícháme s nasekanými vlašskými ořechy, kandovaným ovocem, pomerančovou kůrou, pomerančovou šťávou, rumem, moučkovým cukrem, perníkovým kořením a necháme přes noc uležet.

2

Další den do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme špetku soli, lžíci cukru a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek a pak přimícháme zbytek mléka, tuk, vejce, a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut na teplém místě kynout. Po 30 minutách do těsta zamícháme ovocnou směs s ořechy a zapracujeme do těsta, opět mísu zakryjeme utěrkou a těsto necháme kynout ještě 30 minut kynout.

3

Plechy vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

4

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál, rozdělíme na dva díly a z každého dílu vytvoříme dva bochánky, které položíme na plech. Nakonec bochánky potřeme troškou vody a vložíme do trouby. Pečeme asi 60 minut.

5

Po upečení necháme vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept