Hruškové lívance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruškové lívance
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 42972 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
500 g | Hrušky |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
40 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 202,3mg |
Draslík | 377,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrušky, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hruškové lívance postup přípravy receptu:
1 | V mléce rozšleháme žloutky, přidáme cukr, sůl, mouku smíchanou s práškem do pečiva a oloupané, nastrouhané hrušky. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Na lívanečníku vymazaném máslem postupně pečeme z připraveného těsta lívance po obou stranách. |
3 | Podáváme teplé. |