Recept

Marcipánová štola s opilými brusinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 42974

Ingredience

200 g Brusinky sušené
125 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
40 g Droždí
1 špetka Hřebíček mletý
200 g Mandle
150 g Marcipánová hmota surová
250 g Máslo čerstvé
0,3 l Mléko polotučné
600 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
100 ml Rum
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
Ozdoba
100 g Cukr moučkový
100 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 733 kcal
Kilojoule 3 065kJ
24% Sacharidy 85 g
49% Tuky 37 g
7% Sodík 149 mg
24% Bílkoviny 13 g

Marcipánová štola s opilými brusinkami postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme špetku soli, lžíci cukru a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek, pak přimícháme zbytek mléka, cukru, vanilkový cukr, vejce, žloutky, máslo a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a uložíme na teplé místo kynout.

2

Brusinky naložíme na 30 minut do rumu, pak je promícháme s nahrubo nasekanými mandlemi, pomerančovou kůrou, kousky marcipánu, přidáme moučkový cukr, skořici, mletý hřebíček.

3

Vykynuté těsto důkladně propracujeme a smícháme s brusinkovo-mandlovou hmotou. Těsto vytvarujeme do tvaru štoly. Plech vyložíme pečícím papírem a štolu na něj položíme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a štolu pečeme asi 60 minut.

4

Po upečení štolu vyjmeme a ještě teplou potřeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem. Po vychladnutí podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept