Recept

Rizoto s jahodami a šampaňským

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 42976
Kategorie: Rizota

Ingredience

145 g Cukr krupice
400 g Jahody zahradní
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
16 ks Piškoty cukrářské
400 g Rýže Arborio
2 polévková lžíce Sirup Monin - jahodový
400 ml Víno šumivé (sekt)
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

339% Kalorie 6,694 kcal
Kilojoule 28 006kJ
321% Sacharidy 1,157 g
259% Tuky 194 g
320% Sodík 6 g
113% Bílkoviny 63 g

Rizoto s jahodami a šampaňským postup přípravy receptu:

1

V menším hrnci si rozmícháme vodu a cukr, přivedeme k varu. Necháme zvolna vařit a připravíme rizoto.

2

Rozpustíme máslo a opékáme na něm polovinu nakrájených jahod doměkka. Přisypeme propláchnutou rýži a zamícháme. Krátce podusíme a přilijeme šampaňské. Zvolna vaříme, dokud rýže všechnu tekutinu nevstřebá. Po šálcích začneme přilévat cukrový sirup. Vždy důkladně promícháme a počkáme, dokud se tekutina nevstřebá.

3

Po spotřebování veškerého sirupu odstavíme hrnec z plotny, přidáme zbývající jahody a jahodový sirup a dobře zamícháme. Přelijeme přes cukrářské piškoty a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept