Jednoduchý recept

Svěží limetková bábovka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 42977
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

60 g Čokoláda hořká
250 g Cukr krupice
60 g Cukr moučkový
250 g Hera
3 polévková lžíce Kakao
60 g Kandované ovoce
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
6 cl Likér pomerančový
1 polévková lžíce Limetková kůra
10 polévková lžíce Limetková šťáva
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Ořechy vlašské
50 g Solamyl - bramborový škrob
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 021kJ
15% Sacharidy 52 g
34% Tuky 26 g
5% Sodík 93 mg
15% Bílkoviny 8 g

Svěží limetková bábovka postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme heru s krupicovým cukrem, špetkou soli, žloutky, 2 cl pomerančového likéru, strouhanou limetkovou kůrou. Šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Pak přimícháme kandované ovoce, mouku, kypřící prášek do pečiva, škrob, kakao, nahrubo nasekanou hořkou čokoládu a vlašské ořechy. Vypracujeme těsto.

2

V další míse ušleháme z bílků tuhý sníh a pak jej opatrně zamícháme do připraveného těsta. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, nalijeme do ní připravené těsto a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. Pečeme 75 minut.

3

Po upečení necháme bábovku trochu zchladnout a pak ji polijeme limetkovou šťávou smíchanou s pomerančovým likérem a posypeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept