Svěží limetková bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svěží limetková bábovka
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42977 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
60 g | Čokoláda hořká |
250 g | Cukr krupice |
60 g | Cukr moučkový |
250 g | Hera |
3 polévková lžíce | Kakao |
60 g | Kandované ovoce |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
6 cl | Likér pomerančový |
1 polévková lžíce | Limetková kůra |
10 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Ořechy vlašské |
50 g | Solamyl - bramborový škrob |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 187,1mg |
Draslík | 95,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 220,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kandované ovoce, Kypřicí prášek do pečiva, Limetková šťáva, Ořechy vlašské, Strouhanka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Hera, Kakao, Likér pomerančový, Limetková kůra, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svěží limetková bábovka postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme heru s krupicovým cukrem, špetkou soli, žloutky, 2 cl pomerančového likéru, strouhanou limetkovou kůrou. Šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Pak přimícháme kandované ovoce, mouku, kypřící prášek do pečiva, škrob, kakao, nahrubo nasekanou hořkou čokoládu a vlašské ořechy. Vypracujeme těsto. |
2 | V další míse ušleháme z bílků tuhý sníh a pak jej opatrně zamícháme do připraveného těsta. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, nalijeme do ní připravené těsto a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. Pečeme 75 minut. |
3 | Po upečení necháme bábovku trochu zchladnout a pak ji polijeme limetkovou šťávou smíchanou s pomerančovým likérem a posypeme moučkovým cukrem. |