Recept

Kuře s omáčkou z hnědých žampionů

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 42978

Ingredience

1 polévková lžíce Estragon
600 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
0,3 l Víno šumivé (sekt)
0,3 l Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek
225 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 952kJ
3% Sacharidy 12 g
21% Tuky 16 g
25% Sodík 498 mg
64% Bílkoviny 36 g

Kuře s omáčkou z hnědých žampionů postup přípravy receptu:

1

Na rozpuštěnou lžíci másla přidáme prolisovaný česnek, polovinu hnědých žampionů nadrobno nasekaných, sůl a pepř, restujeme 5 minut na prudkém ohni, dokud žampiony nezměknou. Žampiony přesypeme do misky, přimícháme nasekanou čerstvou petrželku, estragon a necháme 10 minut chladnout. Velké prsní kuřecí řízky, bez kůže a kostí, uprostřed nařízneme jako kapsu, kterou naplníme houbovou směsí a vložíme do zapékací misky.

2

Zapneme troubu na 180 °C a připravíme houbovou omáčku. Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme druhou polovinu hnědých žampionů nakrájených na plátky, ochutíme a na silném ohni dusíme 3 minuty. Pak přilijeme kuřecí vývar, perlivé nebo suché bílé víno a plnotučnou smetanu, po přivedení k varu plamen stáhneme a na mírném ohni vaříme 10 minut, aby omáčka trochu zhoustla. Hotovou omáčkou zalijeme kuře v zapékací misce, zakryjeme alobalem a pečeme 20-25 minut. Asi v polovině doby pečení podlijeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept