Jednoduchý recept

Nedělní bosáky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 43 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42979
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 kg Brambory
160 g Cibule
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
4 polévková lžíce Mléko polotučné
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
6 polévková lžíce Pšeničná krupice
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
3 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Vejce slepičí
3 l Voda pitná
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 151kJ
12% Sacharidy 44 g
11% Tuky 8 g
26% Sodík 525 mg
16% Bílkoviny 9 g

Nedělní bosáky postup přípravy receptu:

1

Očistíme velkou cibuli a drobně ji pokrájíme. V pánvi rozpálíme vepřové sádlo se škvarky a cibuli osmažíme dozlatova, pak ji dáme do mísy i s omastkem.

2

Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme do mísy. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Přidáme k nim 4 lžíce vlažného mléka, hrubou mouku, krupici, prášek do pečiva, vejce a 2 lžičky soli. Těsto rychle a dobře promícháme.

3

V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry vody s 1 lžičkou soli.

4

Těsto vykrajujeme velkou lžicí a rukama vytvarujeme knedlíky ve velikosti vajíčka. Vkládáme je do vroucí vody. Vaříme je přibližně 7-8 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou.

5

Bosáky dáme na talíře, polijeme je sádlem s cibulkou. Podáváme k nim kysané zelí.

Poznámka

K nedělním bosákům podáváme uzené vařené maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept