Jednoduchý recept

Sekaná s křupavou polevou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 42982
Kategorie: Sekaná

Ingredience

1 ks Brambory
1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Cibule
750 g Hovězí maso mleté
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
5 polévková lžíce Rajčatová šťáva
10 polévková lžíce Strouhanka
1 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 473kJ
4% Sacharidy 14 g
102% Tuky 76 g
11% Sodík 226 mg
53% Bílkoviny 30 g

Sekaná s křupavou polevou postup přípravy receptu:

1

V míse dobře promícháme mleté hovězí libové maso, nastrouhanou bramboru a mrkev, jemně nasekanou cibuli, strouhanku, rozšlehané vejce, rajčatovou šťávu (nebo ovocné čatní), bylinkovou směs a pepř. Připravenou směs rozprostřeme v máslem vymazané chlebové formě (11x21 cm) a pečeme asi hodinu v předehřáté troubě na 210 °C.

2

Po upečení slijeme vypečený tuk, opatrně překlopíme z formy na máslem vymazaný plech, potřeme směsí rajčatové a worcesterské omáčky, strouhankou smíchanou s rozpuštěným máslem a dalších 15-20 minut pečeme. Sekaná je hotová, má-li křupavou kůrku.

Poznámka

Čatní, též čatný (anglicky chutney), je tradiční indická hustá omáčka z ovoce nebo zeleniny. Příprava je časově náročná, jednotlivé komponenty je nutno rozvařit, poté se smíchají v pastu či omáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept