Sekaná s křupavou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná s křupavou polevou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42982 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
1 ks | Brambory |
1 kávová lžička | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Cibule |
750 g | Hovězí maso mleté |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Rajčatová šťáva |
10 polévková lžíce | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 134,4mg |
Draslík | 570,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 24,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí maso mleté, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná s křupavou polevou postup přípravy receptu:
1 | V míse dobře promícháme mleté hovězí libové maso, nastrouhanou bramboru a mrkev, jemně nasekanou cibuli, strouhanku, rozšlehané vejce, rajčatovou šťávu (nebo ovocné čatní), bylinkovou směs a pepř. Připravenou směs rozprostřeme v máslem vymazané chlebové formě (11x21 cm) a pečeme asi hodinu v předehřáté troubě na 210 °C. |
2 | Po upečení slijeme vypečený tuk, opatrně překlopíme z formy na máslem vymazaný plech, potřeme směsí rajčatové a worcesterské omáčky, strouhankou smíchanou s rozpuštěným máslem a dalších 15-20 minut pečeme. Sekaná je hotová, má-li křupavou kůrku. |
Poznámka
Čatní, též čatný (anglicky chutney), je tradiční indická hustá omáčka z ovoce nebo zeleniny. Příprava je časově náročná, jednotlivé komponenty je nutno rozvařit, poté se smíchají v pastu či omáčku.