Chleba z koloniální doby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chleba z koloniální doby
Chleba z koloniální doby
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 42987 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
3 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka kukuřičná |
80 g | Mouka polohrubá |
1,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
Na vymazání | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 263,3mg |
Draslík | 284,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 80,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka kukuřičná, Mouka polohrubá, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chleba z koloniální doby postup přípravy receptu:
1 | V misce rozšleháme žloutky s mlékem, v míse kukuřičnou mouku, sůl, rozpuštěné máslo a horkou vodu. K mouce přimícháme žloutkovou směs, polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem, cukrem a vypracujeme hladké těsto. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků a těsto vlijeme do vymazané formy do jejích 2/3. |
2 | V předehřáté troubě pečeme zhruba 40 minut. |
3 | Upečený chleba se svou konzistencí podobá pudinku. Chleba vyklopíme a krájíme na plátky. |