Recept

Vepřové maso s ovocnou (cumberlandskou) omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 42988
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Cibule
0,5 ks Citrony
2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
20 ks Hřebíček
2 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Pomeranče
2 kg Vepřová kýta
265 ml Víno bílé
65 ml Víno portské
4 polévková lžíce Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,259 kcal
Kilojoule 5 270kJ
7% Sacharidy 26 g
102% Tuky 76 g
15% Sodík 304 mg
173% Bílkoviny 97 g

Vepřové maso s ovocnou (cumberlandskou) omáčkou postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu vcelku s kůží necháme 3 hodiny namočenou ve studené vodě, vytáhneme, necháme okapat a přemístíme do velkého hrnce a zalijeme vodou. K masu přidáme cibuli propíchanou 5 hřebíčky, zrnka pepře, svazek bylinek a suché bílé víno, přivedeme k varu, pak plamen stáhneme a vaříme 1.5 hodiny částečně zakryté.

2

Uvařenou kýtu přeložíme do pekáče, zbavíme kůže a většiny tuku, na zbylém tuku vytvoříme mřížku, kýtu potřeme rozpuštěným světlým medem s dijonskou hořčicí, napícháme zbylé hřebíčky a 30 minut pečeme.

3

Rosol z červeného rybízu, citronovou a pomerančovou šťávu a portské víno přivedeme k varu, aby se omáčka nepřipálila občas zamícháme.

4

Maso nakrájené na tenké plátky a omáčku podáváme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept