Vepřové maso s ovocnou (cumberlandskou) omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s ovocnou (cumberlandskou) omáčkou
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42988 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
20 ks | Hřebíček |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
1 ks | Pomeranče |
2 kg | Vepřová kýta |
265 ml | Víno bílé |
65 ml | Víno portské |
4 polévková lžíce | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 335,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Hřebíček, Med včelí, Pepř černý celý, Pomeranče, Vepřová kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Hořčice Dijonská, Víno portské, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s ovocnou (cumberlandskou) omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu vcelku s kůží necháme 3 hodiny namočenou ve studené vodě, vytáhneme, necháme okapat a přemístíme do velkého hrnce a zalijeme vodou. K masu přidáme cibuli propíchanou 5 hřebíčky, zrnka pepře, svazek bylinek a suché bílé víno, přivedeme k varu, pak plamen stáhneme a vaříme 1.5 hodiny částečně zakryté. |
2 | Uvařenou kýtu přeložíme do pekáče, zbavíme kůže a většiny tuku, na zbylém tuku vytvoříme mřížku, kýtu potřeme rozpuštěným světlým medem s dijonskou hořčicí, napícháme zbylé hřebíčky a 30 minut pečeme. |
3 | Rosol z červeného rybízu, citronovou a pomerančovou šťávu a portské víno přivedeme k varu, aby se omáčka nepřipálila občas zamícháme. |
4 | Maso nakrájené na tenké plátky a omáčku podáváme zvlášť. |