Jednoduchý recept

Gemfish zapečená s bramborovou kaší a zakysanou smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42989

Ingredience

6 ks Brambory
1 ks Cibule
1 kg Gemfish
30 g Máslo čerstvé
85 ml Mléko plnotučné
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
65 g Strouhanka
2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 45%
300 ml Zakysaná smetana
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 255kJ
5% Sacharidy 20 g
47% Tuky 35 g
19% Sodík 389 mg
66% Bílkoviny 37 g

Gemfish zapečená s bramborovou kaší a zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme a společně s horkým mlékem a máslem rozmačkáme na kaši. Tu osolíme a rozprostřeme na dno vymazané zapékací mísy. Přelijeme třetinou zakysané smetany a posypeme najemno nakrájenou cibulí.

2

Na kaši poklademe ryby a posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem. Přelijeme větší částí zbylé smetany a zaprášíme mletou paprikou.

3

Vložíme do trouby předehřáté na 190°C a cca 30-35 minut zapečeme dozlatova.

4

Rozdělíme na talíře, každou porci dozdobíme lžící smetany a poprášíme paprikou.

Poznámka

Podáváme s dušeným chřestem. Gemfish chutí připomíná makrelu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept